Matkurs og vinkurs

Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.
04 Mars 2025 - 09:39

10. mars 2025 arrangeres Vinosus igjen. Over 50 forskjellige produsenter fra hele verden gleder seg til å komme til Norge igjen og møte deg på vinfestival. Her kan du gå rundt og prate med produsentene mens du smaker vinene.

Dette er en åpen smaking, og du står fritt til å velge selv hvilke viner du ønsker å smake. Her blir det alt fra frisk rosévin, til komplekse rødviner, elegante hvitviner og deilige champagner. Det vil være flere hundre forskjellige viner tilgjengelig, og garantert mange som vil falle i smak. Grip muligheten til å utforske gamle klassikere og finn nye favoritter.

Liste over produsenter 

FR

Alsace

Weinbach

Bordeaux

Ch. Lilian Ladouys

Ch. Grand-Puy-Lacoste

Domaine Chevalier

Ch. Meyney

Ch. Lynch Bages

Ch. Siran

Ch. Rauzan Sègla

Burgund

Bret Brothers

Domaine Goichot

Trenel

Domaine Jean Fery

Domaine Remy

Domaine Familie Picard

Chablis

Domaine Brocard

Champagne

Abelé Champagne

Gratien

Marc Hebrart

André Jacquart

Jura

Domaine des Carlines

Domaine Rijckaert

Loire

Patrick Baudouin

Domaine Girault

Veronique Günther Chereau

Domaine Daguneau

Domaine Patrick Baudouin

Rhône

Ferraton Père et fils

Chateau Simian

AT

Burgenland

Weingut Birgit Braunstein

DE

Mosel

Dr. Loosen

Weingut Maximin Grünhaus

Rheingau

Weingut Georg Breuer  

Rheinhessen

Weingut St. Antony

ES

Galicia

Bodegas Zarate

HU

Tokaj

Royal Tokaji

IT

Piemonte

Giacosa Fratelli

Paulo Scavino

Toscana

Società Agricola Querciabella

Valdonica

Marche AZ. Agr. Selvagrossa

NO

Hardanger

Harding økologiske Sideri

Nøgne Ø

OMA

PT

Alentejo

Fita Preta

Douro

Macanita Vinhos

Port

KOPKE

Quinta do Noval

GB Hampshire

Coates & Seely

US

California

Heitz Cellar

Ink Grade

Burgess

Alma Rosa

Black Stallion

Hammerling Wines 

Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her